Hackathons

Hackathons

This post is also available in: daDanish

SMART CITY CATALYST kan hjælpe dig med at gøre dit arrangement til en success.
Vi har deltaget til hackathons siden 2015 i EU og fulgt nogle af de meget store i USA. Da vi er co-organiser af den største gruppe indenfor open data i Danmark, cOpenData som har +300 medlemmer, har det fra start af været en del af vores DNA at arbejde med hackathons. Vi fulgte aktivt med da Facebook fornyeligt offentlige gjorde deres egne interne hackathon som et led af naturlig innovation mentalitet, der hersker hos Facebook.

Smart City Catalyst deltog i maj til Uber’s Hackathon som en del af jury panelet

”Dette års Hackathon har været en kæmpe succes. Det er ved sådanne begivenheder, at vi er i stand til at skabe fremtidens byer, da Hackathons samler mange af landets dygtigste hoveder for at udtænke nye og effektive måder, som teknologien kan anvendes på. Vi har brug for flere begivenheder som denne for at sikre, at København eller nogle af de andre byer får mest mulig ud af den nye teknologi”, siger Martin Tom-Petersen, Smart City Catalyst.

Hvad er et Hackathon
Et hackathon (eller hack day) er en begivenhed hvor it-udviklere mødes og samarbejder intensivt om udvikling af prototyper, konceptudvikling eller videreudvikling af eksisterende it-projekter. Ofte indenfor et specifikt emne, eller centreret om enkelte data. Formålet med hackathons er sjældent at producere færdige produkter, men mere at få skabt idéer og grundlag for senere egentlig produktudvikling.

I 1999 brugte både udviklerne fra OpenBSD og Sun ordet til at beskrive begivenheder, hvor udviklere mødtes og løste it-udfordringer med henholdsvis kryptografi og Netværk via en infrarød port.

Hackathons udstrækning er typisk mellem et døgn og en uge. Man starter typisk med at alle samles og får præsenteret præmisserne for arrangementet. Ofte vil der være et konkurrenceelement indbygget. For eksempel udnævner en jury en eller flere vindere, for bedste, mest innovative eller flotteste prototype. Hvis hackathon’et ikke strækker sig over alt for lang tid, vil der ofte være forplejning involveret, så deltagerne kan bruge tiden så intensivt som muligt. Ved korte arrangementer er det ofte set, at deltagerne ikke sover, men arbejder igennem hele natten.

[contact-form to=’info@scc-eu.dk’ subject=’Thank you for downloading’][contact-field label=’Navn’ type=’name’ required=’1’/][contact-field label=’Email’ type=’email’ required=’1’/][contact-field label=’Kommentar’ type=’textarea’ required=’1’/][/contact-form]