IOT – Internet of Things

Smart city catalyst

IOT – Internet of Things

This post is also available in: enEnglish

IOT eller Internet of Things

Smart City Catalyst kan hjælpe med at finde den rigtige teknologi, som er markeds moden og klar til at blive implementeret.

IOT har en bred anvendelse som virkelig kan forøge vores  indsigt i hvad der sker omkring os. Der har i de første implementeringer været stort fokus på  miljø og smart aflæsning i forsynings sektoren. Hos Smart City Catalyst ser vi en bred anvendelse som der kan yde en hjælpende hånd i områder, hvor der brug for opsamling, aflæsning, billede, kvalitets og områdesikring. Det nye er ikke at det kan lade sig gøre eller at det er i real tid men at logikken kan afvikles på enheden, da det reelt er en mini computer. som er tilkoblet omverden via kendte teknologier.

Der forefindes et hav af platforme, hardware typer og standarder, der slynges rundt med for at opnå konsensus, men det kan være svært for en leverandør at have alle det egenskaber du vil have i din løsning da der ligeledes næsten er samme mængde af leverandører.

Behovet for disse teknologier har gjort at der er opstået “low Power” netværks  infrastruktur, som disse enheder bruger da strøm kan have en begrænset tilgængelighed for den enkelte enheds bland andet pga. dens fysiske placering.

Vi understreger dog vigtigheden med at få en god styring og kendskab til systemerne da de også er en af infrastrukturen svageste led. De er fysisk komprimenteret og skal serviceres, data input kan manipuleres på sensor niveau og der er ikke lavet et sekundært system, der kan tage over såfremt et sensor netværk bliver komprimenteret. Smart City Catalyst er en del af Securing Smart Cities som jævnligt pen-tester og deler erfaringer som de gør sig overalt i verden med software og hardware som er blevet implementeret i byer.

Hos Smart City Catalyst mener vi at enhederne indeholder et kæmpe potentiale for indsatsen og opklaringsrate for bl.a. brugstyveri lokalt og internationalt.

Automated license plate recognition (ALPR/ANPG), lokalisering af personer som kan vidne om gerningstedet osv. Det er en trend hvor ordensmagten kan høste store gevinster da der er mange opgaver der er manuelt tunge og ressource krævende.

Vi tager befolkningstilvæksten som er cirka +10% pr år i Københavns politi distrikt samt antal borgere 630.000 hvor der er 2600 politifolk og sammenligner det med væksten af politifolk ja så hænger det lille regnestykke ikke helt sammen.  Hvad gør man så?

Man bruger ”nye” metoder, såsom kamera overvågning i gadebilledet og nummerplade genkendelse (ALPR). Politiet har for nyligt indført 48 ANPG vogne i Danmark,  som lidt er en dråbe i havet i forhold til brugstyveri. Hvis man kombinere IOT egenskaber kan antallet af vogne som i forvejen har installeret kamera og derved mange doubles til min. 5000 vogne (offentlig transport køretøjer, vognmænd og lign.). De kan hjælpe med f.eks. lokalisering af stjålne køretøjer ud fra et ”hit” princip.  De vil dog have lidt færre egenskaber end politiets egne og der skal kigges lidt på lovgivningen. Men data grundlaget og indsigt i hvor det pågældende køretøj er stiger markant og der kan lettere dirigeres en patruljevogn til pågældende område.

EKS på løsning : Stand alone software Automatisk Nummer Plade Genkendelsen(ANPG) software kan være oppe og kører på 15-20 min.

Smart City Catalyst hjælper din virksomhed eller byen med at få den bedst mulige anvendelse.

[contact-form to=’Info@scc-eu.dk’ subject=’IOT ‘][contact-field label=’Navn’ type=’name’ required=’1’/][contact-field label=’Email’ type=’email’ required=’1’/][/contact-form]